nieuws

Omzet webwinkeliers nadert 3 miljard

Horeca

AMSTERDAM – Nederlandse webwinkeliers hebben in 2006 een omzet van 2,82 miljard euro geboekt. Dat is 28 procent meer dan vorig jaar. Een steeds groter deel van de Nederlandse bevolking winkelt online.

Omzet webwinkeliers nadert 3 miljard

Dat blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor 2006-2 van het bureau Blaauw Research in samenwerking met Thuiswinkel.org. De totale omzet van de thuiswinkelbranche steeg met 13,2 procent naar 3,69 miljard euro. Dit komt door een daling van 17 procent bij de verkopen via catalogi, telefoon en post.

Directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org tegenover Adformatie: ‘De omzet van online bedrijven neemt onder meer toe doordat Nederland een steeds grotere online populatie telt. In 2006 ging het om 64 procent van de bevolking, tegenover 61,4 procent in 2005. Bovendien gaan online kopers steeds vaker online bestellen, al dan niet met de catalogus op schoot.’

Reageer op dit artikel