nieuws

Onbegrip over winkelsluiting Goede Vrijdag

Horeca

AMSTERDAM – Winkeliers vrezen komende vrijdagavond grote problemen met klanten omdat ze verplicht vroegtijdig hun deuren moeten sluiten. Dat schrijft de Telegraaf.

Onbegrip over winkelsluiting Goede Vrijdag

Klanten hebben er geen enkel begrip voor dat winkels op grond van de winkeltijdenwet op Goede Vrijdag vanaf zeven uur ’s avonds dicht moeten zijn, denken de winkeliers. Vorig jaar veroorzaakte de verplichte winkelsluiting in de grote steden waar op vrijdag koopavond wordt gehouden een grimmige sfeer onder het winkelend publiek.

Sommige winkels moesten zelfs beveiligingsbedrijven inschakelen om hun deuren te kunnen sluiten. Ook werd het winkelpersoneel uitgescholden en agressief bejegend. ‘Op veel plaatsen was de sfeer toen echt dreigend. Dat was heel vervelend voor het personeel, maar aan de andere kant begrijpen we het onbegrip bij de klant wel’, zegt adjunct-directeur Sjoerd Veenstra van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), die af wil van de verplichte winkelsluiting op Goede Vrijdag.

Achterhaald
De winkelsluiting is door de tijd achterhaald. Steeds meer mensen kennen de betekenis van Goede Vrijdag niet. Het is ook niet zo gek dat ze verwachten dat de winkels ’s avonds zoals altijd open zijn, want de meeste mensen moeten die dag ook zelf gewoon werken.

Reageer op dit artikel