nieuws

Ondernemers kunnen makkelijker lenen

Horeca

DEN HAAG – Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken wil dat het voor ondernmers minder moeilijk wordt om aan financiering te komen. Ze wil een verdere uitbreiding van het borgstellingskrediet, waarbij commerciële banken een garantie krijgen van de overheid bij leningen aan kleine bedrijven.

Ondernemers kunnen makkelijker lenen

De CDA-bewindsvrouw zei maandag voor BNR Nieuwsradio dat het vorige kabinet deze regeling al verruimde, maar dat zij overweegt een stap verder te gaan.

Ontwikkelingswerk
Ook wil zij de financieringsmogelijkheden verbeteren voor ondernemers die nieuwe producten op de markt willen brengen. De minister overweegt een verbreding van het bereik van de belastingaftrek voor ondernemers die aan speur- en ontwikkelingswerk doen naar de ‘creatieve industrie’.

Reageer op dit artikel