nieuws

Ondernemers ruziën over bierfiets

Horeca

Het Fietscafé in Barneveld heeft een rechtszaak aangespannen tegen De Trapbar uit Blauwhuis omdat die het idee voor een rijdende tap zou hebben gestolen. Dat hebben de bedrijven dinsdag bevestigd.

Ondernemers ruziën over bierfiets

Het Barneveldse bedrijf exploiteert al enige jaren fietscafés waar zeventien mensen op kunnen zitten. Zo’n bierfiets bestaat uit een bar waar rondom mensen kunnen zitten die door te trappen het gevaarte laten rijden. Volgens directeur Z. van der Laar van Het Fietscafé wilde J. Rijpkema uit Blauwhuis twee jaar geleden een bierfiets op een ochtend voor enkele uurtjes huren. ,,Dat wekte mij argwaan, dus weigerde ik te verhuren. Naar nu blijkt wilde hij een fietscafé namaken”, aldus Van der Laar.

Het lukte Rijpkema toch om een bierfiets te maken, genaamd De Trapbar. ,,Ik had het inderdaad al eens gezien, maar er zit geen octrooi of patent op en mijn trapbar is qua constructie anders”, aldus Rijpkema. Van der Laar stelt dat zijn uitvinding wel degelijk beschermd is en stapte daarom naar de rechter. Het kort geding dient donderdagmiddag bij de rechtbank in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel