nieuws

Onderzoek cafémoord Haule gesloten

Horeca

Het onderzoek naar de moord op cafébaas Fokko Werkman uit het Friese Haule is gesloten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag laten weten. Het 34-jarige slachtoffer werd in oktober 2003 met een parasolstok doodgeslagen, terwijl hij zat te eten voor de televisie.

Waarschijnlijk is Werkman slachtoffer geworden van een gewelddadige roofoverval, waarbij geld en sieraden zijn gestolen. De dader is nooit gepakt. De zaak wordt overgedragen aan het cold case-team van de politie in Friesland.

Onlangs werd bekend dat een inbraak in Haule een half jaar voor de moord waarschijnlijk door dezelfde dader is gepleegd. Het onderzoeksteam heeft met 380 getuigen gesproken. Dit heeft geresulteerd in 506 verklaringen. Zeven personen zijn als verdachte verhoord.

De hoofdofficier van justitie in Leeuwarden heeft 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot aanhouding van de dader. Dit tipgeld blijft ook na de sluiting van het onderzoek van kracht.

Reageer op dit artikel