nieuws

Online vacatureaanbod horeca hard gedaald

Horeca

Het vacatureaanbod in de horeca- en toerismesector is afgelopen maand hard gedaald. Dat blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer voor de online-arbeidsmarkt.

Online vacatureaanbod horeca hard gedaald

De index van horeca- en toerismesector daalde met vijftien punten, een afname van 8 procent. Het was de vierde maand op rij dat er sprake was van een daling.

In vergelijking met andere branches doet de horeca het met min vijftien punten slecht. De agrarische sector en de research & development sector daalden met zes punten. Transport & logistiek sector moest vier punten inleveren.

In de gezondheidszorg steeg het vacatureaanbod het sterkst. Het aanbod steeg met negen punten. Het aantal vacatures namen voor de productiesector (+ zeven punten), de engineering sector (+ vijf punten), de publieke sector (+ vijf punten) en de IT sector (+ vier punten) ook toe.

Reageer op dit artikel