nieuws

Online vacatures horeca stijgen hard

Horeca

Het aantal vacatures volgens Monsterboard.nl is afgelopen maand het hardst gestegen in de horeca & toerisme. Dat blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt.

Online vacatures horeca stijgen hard

Het online vacatureaanbod nam over het algemeen toe met 2 punten tot een niveau van 86. De sectoren horeca & toerisme en landbouw & visserij stegen het hardst met een groei van elf punten. In februari nam de Index voor drie sectoren af; de gezondheidszorg, administratieve sector en HR.

Vergeleken met vorig jaar februari staat de Monster Employment Index 30 procent lager. Nederland vertoont met de lichte stijging in februari een trager herstel dan de rest van Europa.

‘De voorzichtige stijging in het online vacatureaanbod lijkt op een signaal dat de condities op de arbeidsmarkt langzaam verbeteren’, licht managing director Warren Hammond van Monsterboard.nl de indexcijfers toe.

Reageer op dit artikel