nieuws

Onrust over toekomst van Delhaize

Horeca

BRUSSEL – De Belgische vakbonden maken zich ernstige zorgen over de ontwikkelingen bij de supermarktketen Delhaize. Het bedrijf heeft voor donderdagochtend, net voor de publicatie van de jaarresultaten, een bijzondere ondernemingsraad over “de toekomstige oriëntatie van de activiteiten in België”. bijeengeroepen.

Onrust over toekomst van Delhaize

Delhaize wil hier verder geen toelichting op geven, maar de vakbonden maken zich zorgen, zo schrijven de kranten De Morgen, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. ‘Goed nieuws kan het moeilijk zijn, zegt Jan Moens van de liberale vakbond. Jan De Weghe van de BBTK zegt dat het niet verwonderlijk is dat er onrust heerst, ‘als je niets meer communiceert dan een extra ondernemingsraad’.

De aankondiging heeft in ieder geval voor veel speculatie gezorgd. Zo denken sommige betrokkenen dat Delhaize de onrendabele winkels in Wallonië en Brussel wil onderbrengen in een aparte onderneming. Anderen zijn bang dat er een fusie, met bijvoorbeeld het Nederlandse Ahold, zal worden besproken. De vakbondsmensen worden om 7.45 uur verwacht voor de bijzondere ondernemingsraad. De publicatie van de jaarresultaten volgt om 8 uur.

Reageer op dit artikel