nieuws

Ook varken met PCB in België

Horeca

De zaak van PCB-besmettingen in België heeft zich uitgebreid. Maandagavond 28 januari werd bekend dat de giftige stof ook in varkensvoer is terechtgekomen, dat aan acht varkensmesterijen is verkocht. Ongeveer duizend varkens zijn besmet. Eerder al waren kippen met PCB ontdekt.

De Belgische inspectiedienst, die het nieuws maandag op de Vlaamse radio naar buiten bracht, zegt dat de gevonden concentraties PCB geen gevaar voor de volksgezondheid betekenen. Vier van de acht mesterijen die het besmette voer hebben gebruikt, hebben inmiddels dieren naar de slachtbank gebracht.

De inspectiedienst sluit niet uit dat een deel van het vlees al is geconsumeerd. De besmetting werd ontdekt bij voederbedrijf Hanekop uit Roeselare (West-Vlaanderen), hetzelfde bedrijf waar ook het kippenvoer met PCB vandaan kwam. De oorzaak van de problemen is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel