nieuws

Oostenrijkse horeca jaagt op Nederlanders

Horeca

Nederlandse barkeepers en koks zijn in trek bij Oostenrijkse horecabedrijven. Voor het nieuwe winterseizoen jagen horecaexploitanten uit het Alpenland op Nederlands personeel. Dat bemerkte het Centrum voor Werk en Inkomen afgelopen weekend tijdens een banenbeurs in Enschede.

Bij gebrek aan voldoende eigen personeel, zoeken Oostenrijkse werkgevers hun heil steeds nadrukkelijker in Nederland. ‘Nederlanders zijn open, vlot, spontaan, makkelijk in de omgang en spreken doorgaans hun talen’, aldus een woordvoerder van een wervingsbureau in het AD.

Hij vervolgt: ‘Oostenrijkers willen daarentegen voor geen goud kamersmeisjes uit Nederland. In dat werk zijn ze zelf een stuk gedisciplineerder. Ook is er geen sprake van een betaalde vakantie. Het is zes dagen in de week keihard werken, vaak tot tien uur per dag. En j e slaapt soms met twee of drie man op een hotelkamer.’

Reageer op dit artikel