nieuws

Opleidingscentrum McDonald’s geopend

Horeca

Vanochtend opende P. Krikke, wethouder Economische Zaken en Werkgelegenheid van Amsterdam, het nieuwe opleidingscentrum van McDonald’s.

Het McDonald’s Opleidingscentrum verzorgt managementtrainingen aan circa duizend medewerkers per jaar. Tijdens de cursussen worden werken en leren met elkaar gecombineerd. Omstreeks 1974 werd voor het eerst gestart met het geven van cursussen in het restaurant aan de Muntplein in Amsterdam. Vervolgens is het opleidingscentrum een aantal keren verhuisd, het huidige centrum is gevestigd in het nieuwe hoofdkantoor.
De hamburgerketen wil ervoor zorgen dat de medewerkers met de eigen McDonald’s opleidingen landelijk erkende vakdiploma’s kunnen halen. Daartoe werkt ze nauw samen met het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs Horeca Toerisme en Voeding (LOB HTV), de Stichting Vakopleiding Horeca (SVH) en het Regionaal Opleidingscentrum (ROC).

Reageer op dit artikel