nieuws

Opmars Karwei hindert groei Gamma

Horeca

AMSTERDAM – Het marktaandeel van bouwmarktketen Gamma is het afgelopen jaar gestagneerd op 22 à 23 procent. De Intergamma-dochter wordt in de groei gehinderd door de ontwikkeling van zusterketen Karwei.

Opmars Karwei hindert groei Gamma

Dat zegt Intergamma-directeur Harm-Jan Stoter in een vraaggesprek met het vakblad Mix. ‘Intergamma gebruikt Karwei om te groeien en dat gaat soms ten koste van de groei van Gamma’, laat hij optekenen. Daarbij speelt vooral de strijd om vestigingspunten een belangrijke rol.

Stoter: ‘Gamma is landelijk dekkend en kreeg er op 150 vestigingen vorig jaar 2 bij. Alleen Venray was bijvoorbeeld nog een witte vlek. Tegelijkertijd kwamen er negen nieuwe Karweis bij. Vaak naast of in de buurt van een bestaande Gamma. Voor Gamma is het dus veel moeilijker om te groeien dan voor Karwei.’ Het marktaandeel van Karwei steeg met 1 procentpunt naar 13 of 14 procent.

Hornbach
Stoter haalt in het artikel ook uit naar de laagste prijsgarantie van concurrent Hornbach. ‘Dat vind ik een beetje een slap verhaal. Ze dwingen mensen eerst voor hun spullen bij de concurrent te gaan kijken om vervolgens het eventuele verschil bij hun te komen claimen. Het doet wel iets met hun imago. Maar ik denk dat veel consumenten wel slimmer zijn en daar doorheen kijken.’

Reageer op dit artikel