nieuws

Oproep boycot kebabzaken

Horeca

Kebabzaken in Zwitserland gaan moeilijke tijden tegemoet. Voetbalfans hebben de bevolking van het Alpenland via internet opgeroepen geen kebab meer te eten. Dit als gevolg van een uit de hand gelopen voetbalwedstrijd.

Oproep boycot kebabzaken

Vorige week plaatste Zwitserland zich in Turkije ten koste van het gastland voor het WK 2006. Na afloop van het duel ontstond er in de tunnel tussen het veld en de kleedkamers een grote knokpartij. Daarbij gingen spelers en begeleiders massaal met elkaar op de vuist. De Turken kregen daarbij de zwarte piet toegeschoven. De wereldvoetbalbond heeft de zaak in onderzoek

In een reactie op het gedrag van de Turkse spelers en begeleiders is nu dus een oproep tot een kebab-boycot gekomen. Opvallend is dat de meeste kebabzaken in Zwitserland worden gerund door Koerden, die zich in Turkije onderdrukt voelen door de regering. ‘Daarom is dit ook hartstikke oneerlijk. We zijn juist voor Zwitserland en tegen Turkije’, aldus kebabzaakeigenaar Murat Karayilan in het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel