nieuws

‘Opwarmfeest’ Dance Parade geschrapt

Horeca

Een op vrijdagavond voorzien opwarmfeest voor het zaterdag in Rotterdam te houden dansspektakel Dance Parade gaat niet door. Door de vele evenementen in deze periode komt de politie handen tekort om het gebeuren in goede banen te leiden.

De politie adviseerde onlangs negatief aan het gemeentebestuur over een vergunningaanvraag voor het feest. Personeelskrapte speelde daarbij een rol. Zo was onlangs nog grote inzet nodig bij het Zomercarnaval. Op de bewuste vrijdagavond heeft tegelijk de voetbalwedstrijd Sparta-Leeds plaats. Verder moet de politie massaal aan de slag bij de Dance Parade zelf, op zaterdag.

Het gemeentebestuur volgde het politieadvies. Wel werd nog voorgesteld het feest te houden zonder dat er alcohol wordt geschonken. In zo’n geval is veel minder politietoezicht nodig. In die tussenoplossing zag de organisatie echter geen heil. Besloten werd om de aanvraag in te trekken.

Reageer op dit artikel