nieuws

Oranjesterren baden in extreme luxe in superhotel

Horeca

De voetballers van het Nederlands Elftal verblijven tijdens het WK in Duitsland in juni 2006 in het uiterst luxe Parkhotel Adler in Hinterzarten, nabij Freiburg. Een kijkje in het hotel in het Zwarte Woud leert ons dat het de voetballers aan werkelijk niets ontbreekt.

Oranjesterren baden in extreme luxe in superhotel

Parkhotel Adler beschikt vanzelfsprekend over vijf hotelsterren. Het familiehotel, daterend uit 1446, beschikt over 146 bedden. Het hotelbedrijf ligt op negenhonderd meter hoogte in het kuurdorpje Hinterzarten in de bosrijke omgeving van het Zwarte Woud. Het hotel beschikt over fraaie suites, exclusieve restaurants, lounge met pianovleugel, jazzbar, sauna, Romeins stoombad en een beautyfarm. Om het hotel bevindt zich een schilderachtig park en natuurlijk de noodzakelijke voetbalvelden. Vier stuks, om precies te zijn.

Hotelmanager Katja Trescher zegt enorm trotst te zijn dat bondscoach Marco van Basten voor Adler heeft gekozen. ‘De eerste keer toen Van Basten en zijn medewerkers hier waren, hebben we alle serveersters in oranje jurken gestoken met oranje bloemen. Ze hebben wel tachtig tot honderd hotels in Duitsland bekeken. Maar steeds kwamen ze hier terug. Dit is een knaller voor ons. Nederland! Dat is heel anders dan Congo’, aldus Trescher in het Eindhovens Dagblad.

In het 2300 inwoners tellende dorp Hinterzarten kunnen de voetballers genieten van rust en natuur. Het dorp, waar veel vijftigplussers hun vakantie vieren, beschikt over een golfbaan en een skischans. Het hotel zelf is hermetisch afgesloten van de buitenwereld, zodat persfotografen volstrekt kansloos zijn om een kiekje te schieten van de voetballers of hun vrouwen. Een ‘hotelzwembadschandaal’ zoals tijdens het WK in 1974 zit er dan ook zeker niet in.

Culinair gezien komen sterspelers als Ruud van Nistelrooy, Arjan Robben en Edwin van der Sar niets tekort. Liefst twintig koks werken in een indrukwekkende keuken van twintig bij vijftien meter.

Reageer op dit artikel