nieuws

‘Otto wil Deense meubelgigant kopen

Horeca

LONDEN – Het Duitse postorderbedrijf Otto zou interesse hebben in de overname van de Deense meubelgigant Ilva. Deze is nu eigendom van een beleggingsfonds, maar dat zou ontevreden zijn over de groei van het bedrijf.

‘Otto wil Deense meubelgigant kopen

Dat melden verschillende Britse media. Ilva opende vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk als start van een uitbouw van het aantal winkels in meerdere Europese landen. De resultaten van de Britse vestigingen vallen echter tegen en eigenaar Advent International zou volgens de verhalen graag afwillen van het bedrijf dat bekend staat als ‘de Deense Ikea’.

Intussen is topman Martin Toogood van Ilva al vertrokken onder druk van de tegenvallende resultaten. Otto wordt in de media genoemd als een bedrijf met interesse in de meubelretailer. Het Duitse bedrijf wil geen commentaar geven op het verhaal.

Reageer op dit artikel