nieuws

Oud-cafetariahoudster bezorgt nu broodjes

Horeca

Dicky van den Berg, oud-uitbaatster van friture/restaurant De Markt in Veenendaal, stort zich in een broodjesavontuur.

Onder de naam DB Broodjes en Salade Express bezorgt zij officieel sinds eind januari ‘koude’ broodjes bij diverse bedrijven. Met haar bedrijf mikt zij op de bedrijven die pakweg maximaal 30 mensen in dienst en die geen eigen kantine(voorzieningen) hebben. Haar assortiment bestaat, naast salades uit een 25-tal broodbelegvarianten, die op hun beurt weer in drie uitvoeringen (bruin, wit, pistolet) verkregen kunnen worden. Van den Berg: ‘Ik wil rustig beginnen, en zo nodig het assortiment langzaam uitbreiden.’ Zij wil het puur bij de ‘koude’ broodjes houden. Een broodje kroket, toch voor de hand liggend met haar cafetaria-achtergrond, zit bijvoorbeeld niet in het assortiment. Wel een broodje bal gehakt, koud. Van den Berg: ‘Ik wil de zaak alleen gaan runnen, zonder personeel. En dan kun je geen warme producten leveren. Want dat zou betekenen dat ik alle bestellingen apart moet wegbrengen.’ Het bezorgen is gratis voor bestellingen boven de 30 gulden. Daaronder is 7,50 gulden bezorgkosten verschuldigd. Om de bedrijven kennis te laten maken met haar broodjes, die in prijs variëren tussen drie gulden en drie rijksdaalders, bezocht Dicky van den Berg al tientallen Veenendaalse bedrijven.

Reageer op dit artikel