nieuws

Outsider wint Misset Horeca quiz prominenten

Horeca

Hij werd vlak voor de Misset Horeca Kennisquiz voor prominenten gevraagd, maar hij won wel. Jack Verhoek, directeur van het Centraal Brouwerij Kantoor, versloeg andere horecacracks in een spannende finale.

Outsider wint Misset Horeca quiz prominenten

Verhoek bleef in de bloedstollende finale Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland nipt voor (9-8). De twee bleken na twee rondes te sterk voor John Beeren, eigenaar van restaurant De Bokkedoorns in Overveen en Marcel van Aalst, directeur van het Okura Hotel in Amsterdam. Verhoek en Claes wisselden stuivertje in de eindstrijd, de laatste van de tien vragen bepaalde het verschil.

‘Outsider wint’
Voor het ruim opgekomen publiek in de HorecavArena ontwikkelde zich een leuke en spannende quiz met een niet te hoge moeilijkheidsgraad. De wervelende quizmaster Hans Steenbergen (hoofdredacteur Misset Horeca) bekroonde de winnaar uiteindelijk en overhandigde een cheque van 1000 euro. Die schenkt Verhoek aan het Liliane Fonds. De CBK-directeur werd vlak voor de quiz gevraagd: ‘Ik nam de plaats in van Paul Fagel en heb dus als outsider gewonnen. De quiz had overigens wel iets pittiger gemogen.’

‘Hoogmoed komt voor de val’
Gelachen werd er ook. De deelnemers (allen oud-studenten Hoge Hotelschool Den Haag) spaarden elkaar niet. Claes bleek de school niet te hebben afgemaakt wat Beeren de opmerking ‘Dat kun je wel zien aan de stand’ ontlokte. Claes riposteerde adrem: ‘De eindstand is bepalend, John’. Beeren verloor prompt en de KHN-directeur won dus bijna. ‘Hoogmoed komt voor de val’, aldus winnaar Verhoek.

Meer quizzen
De kennisquiz wordt tijdens deze Horecava nog twee keer gespeeld. Dinsdag maken ondernemers onderling uit wie het meeste weet over de horeca, donderdag doen studenten en docenten dat. Plaats van handeling is de HorecavArena, in de Verbindingshal van het Rai-complex.

Bekijk hier een fotoreportage van de Misset Horeca Kennistest…

Reageer op dit artikel