nieuws

Overname ABN slecht voor horeca

Horeca

De horeca wordt nu ook genoemd in de soap rond de overname van ABN Amro. Volgens een gedeputeerde van de provincies Noord-Holland schaadt een overname van ABN Amro door het banktrio Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis, de horeca.

Overname ABN slecht voor horeca

Gedeputeerde Jaap Bond van Noord-Holland wil samen met zijn collega Andries Griener uit Flevoland een discussie losmaken over de grote aanstaande overname van het Nederlandse bankbedrijf.

Volgens Bond schaadt de overname de horeca, de juridische sector, de zakelijke dienstverlening en de luchtvaartsector. Er zouden banen verdwijnen, met nadelige gevolgen voor de horeca. Bond vreest verder dat het hoofdkantoor van ABN Amro verdwijnt en dat het ‘vergaande destabiliserende gevolgen’ heeft.

Bond is niet overtuigd over de toezegging dat het hoofdkantoor van potentieel koper Fortis verhuist van Utrecht naar Amsterdam. ‘Als iemand een fusie of overname kent die banen heeft opgeleverd, houd ik me aanbevolen’, aldus Bond in Het Parool.

Reageer op dit artikel