nieuws

Paarlberg genoemd in zaak Holleeder

Horeca

Jan-Dirk Paarlberg wordt door De Telegraaf genoemd als één van de mogelijke slachtoffers van de zondagnacht opgepakte topcrimineel Willem Holleeder. Eén van de vennootschappen van Paarlberg is eigendom van de Oyster Group, de organisatie achter diverse toonaangevende restaurants en met 5,5 miljoen euro jaaromzet nummer 89 in de Misset Horeca Top-100.

Paarlberg genoemd in zaak Holleeder

Erwin Bakker, belast met de financiële administratie bij de Oyster Group, bevestigt de vennootschap van vastgoedmagnaat Paarlberg. ‘Ik heb hem vanochtend nog gesproken en het lijkt erop dat wat er in de kranten staat onjuist is’, aldus Bakker.

Net als bij de in 2004 vermoorde vastgoedman Willem Endstra vermoedt justitie dat Paarlberg door Holleeder werd gedwongen geld af te staan, zo schrijft De Telegraaf. Gisteren meldde persbureau ANP dat er door de FIOD-ECD huiszoekingen zijn gedaan bij David B., zakenpartner van Paarlberg.

De Volkskrant meldt op haar site een heel andere rol voor Paarlberg. De krant meldt dat Paarlberg niet het slachtoffer is van Holleeder maar diens afpersingspraktijken juist heeft gefaciliteerd. Daarnaast zou via zijn vennootschapsstructuren geld van wijlen Willem Endstra naar dienst afperser zijn gevloeid, aldus De Volkskrant. Paarlberg was geen onbekende van Endstra. Hij deed volgens Volkskrant.nl de jachthaven van IJmuiden, Seaport Marina, in 1997 over aan Endstra.

Ook BN/DeStem spreekt over een slachtofferrol voor Paarlberg. Hij heeft mogelijk onder dwang criminele activiteiten van Holleeder gefaciliteerd en meegewerkt uit angst. De krant meldt verder dat één van de prominentste partners van Holleeder, Dino S., nog op vrije voeten is. S. is onder meer vennoot in de vof die eigenaar is van het roemruchte café The Cottoon Club.

Jan-Dirk Paarlberg is een vermogend vastgoedmagnaat om woont volgens De Volkskrant op kasteel Bolenstein in Maarssen. Volgens de jongste Quote-500, de ranglijst met rijkste Nederlanders, bezit Paarlberg een vermogen van 280 miljoen euro. Hij bezet daarmee de 76e plaats. In 2004 werd Paarlberg al eens ondervraagd door opsporingsambtenaren over zaken die hij met wijlen Endstra zou hebben gedaan.

Onder de Oyster Group vallen restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, Hotel 717 in Amsterdam en restaurant De Kloosterhoeve in Harmelen. Op de site van de Oyster Groep wordt ook het eigendom geclaimd van restaurant Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. Verder is restaurant La Passione in Loenen aan de Vecht gesloten. Deze zaak wordt eveneens op de site van de Oyster Group vermeld.

Reageer op dit artikel