nieuws

Papegaai uit snackbar de mond gesnoerd

Horeca

Ondernemers Gerrie en Ton Pennarts van cafetaria D’n Happelaer in Venlo konden het geklets van hun twee jaar oude roodstaartpapegaai niet langer aanhoren. Sinds kort is de papegaai, Joey, verbannen uit de cafetaria.

Van jongs af aan bivakkeert Joey in een kooi in de friteszaak in de grensstad Venlo. Inmiddels dreunt het beest de complete snacklijst op. Op ieder moment van de dag op. En dat heeft grote gevolgen voor de bedrijfsvoering. Zeker wanneer het druk is in de zaak komt het regelmatig voor dat Gerrie of Ton per ongeluk een kroket of nasibal in het vet gooien wanneer Joey zijn snavel opentrekt.

Joey is niet alleen verbannen omdat het beest plompverloren vette hap bestelt, vooral voor Duitse gasten schamen de cafetariahouders zich dood voor hun huisdier. ‘Mit Mayo?’, vraagt de papegaai steevast wanneer een Duitse gast een bestelling plaats. Bovendien breidt Joey zijn woordenschat in de categorie schuttingtaal steeds verder uit. Voor het cafetariapaar nog een reden de papegaai de mond te snoeren.

Reageer op dit artikel