nieuws

Parkpop 2004 geslaagd

Horeca

Parkpop in Den Haag, het grootste gratis toegankelijke popfestival van Europa, beleefde zondag met zonnig weer en 350.000 toeschouwers een geslaagde 24e editie. Volgens de politie, GG en GD en de organisatie is het muziekevenement zonder incidenten verlopen.
De bezoekers, vooral met openbaar vervoer en speciale Parkpopbussen naar het Zuiderpark gereisd, kwamen af op bekende bands als The Gathering, Outlandish, Beth Hart en The Stranglers. Opkomende acts uit heel Nederland kregen voor het tweede achtereenvolgende jaar de kans zich te bewijzen op het podium Locals On Stage. Wegens het grote aantal bands (veertien) werd gewerkt met een dubbelpodium, zodat de optredens achter elkaar doorgingen. De Nederlandse topact De Nits bezorgde het publiek ’s middags een verrassing. De bandleden hadden zanger Tim Akkerman van de Haagse rockgroep Di-Rect uitgenodigd om gezamenlijk ‘Inside my Head’ en ‘In the Dutch Mountains’ te spelen. Volgens Akkerman ging hiermee een grote wens van hem in vervulling. ,,De Nits hebben me altijd geïnspireerd. Al op mijn zevende speelde ik zelf In the Dutch Mountains, en we hebben al eens samen bij De Vrienden van Amstel Live opgetreden.” Het publiek waardeerde de surprise.
Op de zonovergoten dag genoten ze verder van optredens van Peter Pan Speedrock en League Of XO Gentlemen, gevolgd door Zuco 103, Roy Paci, The Von Bondies en Steel Pulse. De laatste band had een aparte eis bij de organisatie neergelegd: in de kleedkamer moest twintig kilo ijsklontjes klaarliggen.
Voor de bezoekers was er nog veel meer te beleven op het festivalterrein. Parkpop is het festival bij uitstek om met een biertje in de hand in het gras te liggen of rond te slenteren langs kraampjes vol eten, kleding en door artiesten gesigneerde cd’s. Ook didgeridoos, wierook, paraplu’s en andere aparte gadgets ontbraken niet.
Een van de hoogtepunten was het optreden van zangeres Beth Hart. De ‘Amerikaanse Anouk’, bekend van het nummer ‘LA Song’, schreeuwde de longen uit haar lijf.

Reageer op dit artikel