nieuws

Peking legt condoom op elke hotelkamer

Horeca

Gasten van hotels in Peking zullen volgend jaar behalve de bekende tandenborstel en kam, ook een condoom aantreffen in de kamer. Het stadsbestuur van de Chinese hoofdstad wil dat elke hotel in de stad voor eind 2008 standaard condooms beschikbaar stelt.

Peking legt condoom op elke hotelkamer

De maatregel geldt alleen voor hotels in Peking. Hoewel de link niet wordt gelegd, lijken de Olympische Spelen die volgend jaar in de stad worden gehouden de aanleiding voor invoering, schrijft China-site Geledraak.nl.

Voornaamste argument van het stadsbestuur is de strijd tegen verspreiding van HIV/AIDS. Het aantal besmettingen neemt in China nog altijd toe: in de eerste zes maanden van 2007 werden al evenveel nieuwe gevallen geregistreerd als in heel 2006, namelijk 18.500.

In Nederland haalde het Maastrichtse designhotel Derlon recent het nieuws, nadat de directie besloot op elk kussen een condoom te leggen.

Zie ook:

Reageer op dit artikel