nieuws

Pensioenfonds Horeca & Catering meest innovatieve fonds van Europa

Horeca

Pensioenfonds Horeca & Catering heeft de IPE Award gewonnen voor het meest innovatieve pensioenfonds van Europa. De prijs werd tijdens de IPE Awards ceremonie in Berlijn uitgereikt. Pensioenfonds Horeca & Catering krijgt de prijs vanwege de invoering van een nieuwe wijze waarop de premies worden berekend en afgedragen door werkgevers.

De nieuwe werkwijze voor het berekenen en afdragen van de premies sluit nauw aan op Loonaangifte 2006, de nieuwe werkwijze van de Belastingdienst en UWV. Het fonds is het eerste Nederlandse pensioenfonds dat ervoor zorgt dat aangesloten werkgevers de loonaangifte voor de Belastingdienst en UWV én de premieafdracht voor de pensioenregeling op één en dezelfde wijze kunnen afhandelen. Dit maakt de salarisadministratie van werkgevers in de horeca en catering op den duur eenvoudiger en overzichtelijker. De nieuwe werkwijze van Pensioenfonds Horeca & Catering wordt ingevoerd per 1 januari 2007.

Pensioenfonds Horeca & Catering heeft de afgelopen jaren meerdere, innovatieve verandertrajecten geïnitieerd. Allereerst werd in 1999 de administratie van de werkgevers in eigen huis gehaald. Daarvoor werd de administratie nog uitbesteed aan een derde partij. Op dit moment werkt het bedrijfstakpensioenfonds aan eenzelfde exercitie voor de deelnemersadministratie. De administratie van de 575.000 deelnemers wordt vanaf 1 januari 2006 geheel in Zoetermeer uitgevoerd. De innovaties vloeien voort uit het streven naar een kostenbewuste, efficiënte en klantgerichte organisatie.

De IPE Awards worden georganiseerd door het tijdschrift Investments & Pensions Europe (www.ipe.com). De onafhankelijke jury bestaat uit internationale deskundigen uit de wereld van vermogensbeheer en pensioenen. Directeur Eric Uijen is bijzonder verheugd over de erkenning van de innovatieve kracht van het fonds. “Uiteindelijk doen we het voor de aangesloten werkgevers en deelnemers. We streven naar een zo goed mogelijke uitvoering en service tegen zo laag mogelijke kosten. Maar erkenning van vakgenoten voor hetgeen je doet, is natuurlijk mooi.”

Pensioenfonds Horeca & Catering is het bedrijfstakpensioenfonds voor de horeca en catering gevestigd in Zoetermeer. Het pensioenfonds kent circa 575.000 deelnemers die werkzaam zijn (geweest) bij ruim 33.000 werkgevers. Daarmee behoort Pensioenfonds Horeca & Catering qua aantal deelnemers en werkgevers tot de top 10 pensioenfondsen in Nederland. Jaarlijks wordt een bedrag van ruim € 200 miljoen aan pensioenpremies geïnd en wordt circa € 24 miljoen uitgekeerd aan gepensioneerden en nabestaanden. Het belegd vermogen bedraagt op dit moment ruim € 2 miljard.

Reageer op dit artikel