nieuws

Peter Klosse schrijft nieuwe ‘wijnbijbel

Horeca

Met het inladen in een bestelbus hebben smaakexpert Peter Klosse en directeur Ben Rijgersberg van het Horeca Branche Instituut (HBI) het eerste exemplaar van het wijnboek ‘Aan de slag met wijn’ geïntroduceerd. Het omvangrijke boek is de opvolger van Drankenkennis deel 1 uit de SVH Leermiddelenserie voor het gastheerschap.

Het boek is geschreven door Klosse in samenwerking met Nel Minkja-Veenhuizen en is geschikt voor docenten en leerlingen in het beroepsonderwijs en wijnprofessionals in de horeca. Sinds afgelopen vrijdag liggen de boeken in de schappen van diverse boekhandels.

‘Aan de slag met wijn’ is een omvangrijk boek van meer dan zeshonderd pagina’s en bevat de laatste ontwikkelingen op het gebied van wijn. In het eerste deel van het boek staat hoe wijn gemaakt wordt, welke omstandigheden de smaak beïnvloeden en hoe je met wijn moet omgaan. In het tweede deel komen alle wijngebieden aan bod die van belang zijn voor ons land. Klosse werkte ruim twee jaar aan de nieuwe ‘wijnbijbel’.

Volgens het HBI biedt het nieuwe boek een optimale voorbereiding op het SVH Examen Wijncertificaat en diverse andere examens op het gebied van wijn. ‘Kortom, hét standaardwerk over wijn’, aldus Rijgersberg. Het boek kost 42 euro en is te bestellen bij het HBI.

Reageer op dit artikel