nieuws

Petralia wint Italiaanse kookwedstrijd op Horecavak

Horeca

Chef-kok Angelo Petralia van Proeflokaal De Waag in Arnhem is tijdens de Horeca Vakbeurs in Zwolle winnaar geworden van de kookwedstrijd voor Italiaans eten. De geboren Siciliaan was op woensdag de sterkste van de veertien deelnemers. Sergio Bandelli van restaurant Dolomitti in Hoog-Karspel werd tweede, Salvatore Scamacca van restaurant Da Enzo in Emmeloord derde.

Petralia serveerde de juryleden als voorgerecht Spaghetti Napolitana in een diamant van kaas. Als hoofdgerecht kookte bij baccala alla messinese, ofwel kabeljauw op z’n Italiaans.

De wedstrijd werd georganiseerd door Horeca Italiana Nederland. De vereniging, gevestigd in het Overijsselse Holten, heeft als doel de kwaliteit van de Italiaanse keuken te beschermen en te verbeteren en telt momenteel ongeveer vijftien tot twintig leden.

Reageer op dit artikel