nieuws

Philip Morris bevestigt gesprek over verkoop bierdochter

Horeca

Het Amerikaanse concern Philip Morris heeft vrijdag 5 april bevestigd dat zijn bierdochter Miller in gesprek is over een overname door South African Breweries (SAB). Van de onderhandelingen was twee dagen eerder melding gemaakt door The Wall Street Journal.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant zal SAB ongeveer vijf miljard dollar voor Miller moeten betalen. Als de onderhandelingen slagen, wordt het Zuid-Afrikaanse concern de op een na grootste bierproducent ter wereld, achter het Amerikaanse Anheuser-Busch, maar voor Heineken en het Belgische Interbrew.

Miller is de nummer twee op de Amerikaanse markt met een marktaandeel van twintig procent. Anheuser-Busch heeft 48 procent van de markt in handen. Philip Morris heeft al eerder met Miller geleurd, dat in vergelijking met de sigarettendivisie van het concern (Marlboro) en levensmiddelendochter Kraft Foods minder presteert.

Reageer op dit artikel