Het boek moet dé manier worden om kinderen de keuken in te krijgen. Hij noemt dit werk dan ook zijn magnum opus: 'Er zitten allerlei tips en trucs in voor ouders om met het gezin in de keuken aan de gang te gaan. Zo zouden kinderen meer bewust moeten worden van eten, want vies bestaat niet. Als je kinderen leert ervaren wat eten is, lusten ze ook op jonge leeftijd spruitjes', weet
Het boek is origineel omdat het onder andere allerlei grapjes herbergt en daarom ook ingewikkeld was om tot stand te brengen. Zo zit er in de kaft van het boek weer een klein leesboekje verstopt. Het is Winds eerste sprookje onder de titel Sjaak Smaak en de Wondere Zoutpegel. Andere verrassingen zijn driedimensionale aspecten als een smaakkussentje en zaadblaadjes waaruit plantjes groeien.
Het kookboek bevat in totaal zestig recepten. 'Het zijn vooral de recepten van alledag, maar wel volgens de Wind-doctrine samengesteld. Er zitten enkele experimentele recepten bij, zoals trekdrop crème fraîche, chocolade ravioli met mangosaus en bloemensoep', aldus Wind. Soms zijn gerechten ook op een heel makkelijke manier nog aantrekkelijker te maken en is het daarom voor kinderen des te leuker in de keuken te staan.
Zo zweert Wind bij de gein van een Mickey Mousepannenkoek. 'Dat is gewoon een kwestie van een pollepel goed hanteren in de pan.' Net zo grappig is ook het eetbare-verfrecept. Eén recept in het boek is volgens hem bijna niet te doen: 'Dat is zo moeilijk. Daar sta je bijna een hele dag voor in de keuken.'
Om het boek geschikt voor het gezin te maken zit er een wat-eten-we-vandaagspel in. Het is feitelijk een spel met een didactische ondertoon omdat vooraf de afspraak is dat er gegeten wordt wat er uitkomt.
Wind is de ambassadeur van
Zie ook: