nieuws

Pinnen in horeca goedkoper

Horeca

De banken en winkeliers hebben een akkoord gesloten om pinnen goedkoper te maken. Daartoe krijgen de ondernemers 1 cent korting op de tarieven voor pinbetalingen. Deze regeling geldt ook voor de horeca.

Pinnen in horeca goedkoper

‘Ook de consument zal daar uiteindelijk van profiteren’, zei een woordvoerder van het Platform Detailhandel donderdag in een toelichting. De korting betekent in de praktijk een verlaging van de pintarieven met ruwweg 20 procent.

Omdat de kortingsregeling met terugwerkende kracht vanaf begin dit jaar geldt, kunnen de winkeliers op dit moment nog een kleine 12 miljoen euro tegemoet zien. Daarnaast storten de banken samen 10 miljoen euro in een fonds, waaruit projecten voor een veiliger en efficiënter betalingsverkeer worden gefinancierd.

Als tegenprestatie trekken de ondernemers hun miljoenenclaims in tegen de banken en Interpay, het bedrijf dat het elektronisch betalingsverkeer regelt. De ondernemers hadden eerder torenhoge claims aangekondigd, omdat de tarieven voor pintransacties te hoog zouden liggen.

Met het akkoord dat donderdag werd beklonken, komt een einde aan een jarenlange strijd. De banken en de winkeliers konden het eerder niet eens worden over de verdeling van de kosten van betalingsverkeer.

Reageer op dit artikel