nieuws

Pizzeriahouder veroordeeld, maar krijgt geen boete

Horeca

Het zit pizzeriahouder Simon Hottentot uit het Friese Bolsward de laatste tijd niet mee. Recentelijk ontving de eigenaar van pizzeria Ponte Vecchio alweer zijn zeventigste parkeerbon. Hottentot verloor heel even zijn zelfbeheersing en stopte de boete uitschrijvende parkeercontroleur in het heetst van de strijd een ‘scheldwoord’ toe. Aldus de rechtbank van Leeuwarden.

Voor het roepen van ‘lamzak’ moest de horecaondernemer zich verantwoorden voor het gerecht. De rechtbank dook de ‘Van Dale’ in, kwam tot de definitie ‘slome vent’ en promoveerde de omschrijving tot scheldwoord. Het gerecht verklaarde Hottentot vanwege zijn oprisping schuldig, omdat hij volgens de rechtbank ‘verder ging dat het uiten van scherpe kritiek op het parkeerbeleid’. Vanwege de omstandigheden en de geringe ernst van het feit kreeg de horecaondernemer geen boete.

Hottentot parkeert zijn bus al jaren naast zijn horecabedrijf. Een parkeervergunning krijgt de horecaondernemer niet van de gemeente, dus legt hij om de paar uur een nieuw kaartje op het dashboard. Als dat er bij inschiet, slaat de dienstdoende parkeercontroleur snel toe.

Voor het roepen van ‘lamzak’ moest de horecaondernemer zich verantwoorden voor het gerecht. De rechtbank dook de ‘Van Dale’ in, kwam tot de definitie ‘slome vent’ en promoveerde de omschrijving tot scheldwoord. Het gerecht verklaarde Hottentot vanwege zijn oprisping schuldig, omdat hij volgens de rechtbank ‘verder ging dat het uiten van scherpe kritiek op het parkeerbeleid’. Vanwege de omstandigheden en de geringe ernst van het feit kreeg de horecaondernemer geen boete.

Hottentot parkeert zijn bus al jaren naast zijn horecabedrijf. Een parkeervergunning krijgt de horecaondernemer niet van de gemeente, dus legt hij om de paar uur een nieuw kaartje op het dashboard. Als dat er bij inschiet, slaat de dienstdoende parkeercontroleur snel toe.

Reageer op dit artikel