nieuws

Playstation 3 schaars bij introductie

Horeca

AMSTERDAM – De kans is klein dat gamesliefhebbers eind volgende week zonder reservering een Playstation 3 (PS3) kunnen bemachtigen. Sony beschikt in de Benelux over 50.000 exemplaren van deze nieuwe spelcomputer. Ongeveer 44.000 daarvan zijn al gereserveerd bij winkelketens, zei productmanager Bernard Groeneveld van het Japanse elektronicaconcern donderdag.

Playstation 3 schaars bij introductie

Sony brengt de PS3, die de strijd aangaat met de Xbox 360 van Microsoft en de Wii van Nintendo, volgende week vrijdag op de Europese markt. Bij deze introductie zijn in totaal ongeveer een miljoen stuks beschikbaar.

Productieproblemen
Het concern legde de console al in november vorig jaar in winkels in de Verenigde Staten en Japan. De Europese introductie moest worden uitgesteld omdat er door productieproblemen te weinig spelcomputers voorhanden waren.

Reageer op dit artikel