nieuws

Poging tot afpersing hotelgroep InterContinental

Horeca

Hotelgroep InterContinental is begin dit jaar afgeperst. Een 40-jarige Brit eiste in een dreigbrief dat het biermerk Heineken verbannen moest worden uit het hotelbedrijf. De afperser zit inmiddels al enkele maanden achter de tralies.

De man werd 3 februari aangehouden en moet vandaag voor het eerst voorkomen bij de rechtbank in Amsterdam. Naast InterContinental heeft hij ook een poging gedaan bierbrouwer Heineken af te persen. Over deze poging is meer bekend, zo meldt De Telegraaf.

De man eiste van de bierbrouwer 950.000 euro aan ongeslepen diamanten en 50.000 euro contant. Hij stuurde eind januari zijn eerste dreigbrieven en e-mails naar de bierbrouwer. Hij eiste binnen 48 uur de diamanten en geld, omdat hij anders het gifgas sarin naar het bedrijf zou sturen. Ook uitte hij het dreigement dat hij bier zou gaan vergiftigen.

Reageer op dit artikel