nieuws

Politie bekritiseert berichten over gewelddadige portiers

Horeca

Portiers in Groningse horecabedrijven gedragen zich prima. Dat zegt de politie in een reactie op berichtgevingen in regionale kranten over wangedrag van diverse portiers. Directe aanleiding was een artikel over gewelddadige portiers van Sjoerd Kooistra’s zaak De Drie Gezusters.

Politie bekritiseert berichten over gewelddadige portiers

Het Dagblad van het Noorden publiceerde de voorbije weken regelmatig over agressieve portiers. Zo zouden portiers van De Drie Gezusters in het centrum van Groningen excessief geweld hebben gebruikt tegen twee gasten. Dat lijkt dus reuze mee te vallen, gelet de reacties van de politie.

De politie meldt dat het afgelopen jaar vijftien keer aangifte is gedaan van mishandeling door horecaportiers. In vijf gevallen leidde dit tot vervolging. Op grond van deze cijfers en het beeld dat de politie heeft valt het reuze mee met geweld van portiers in de Groningse binnenstad, aldus de politie.

De portiers in de Groningse horeca hebben toestemming van de korpschef om hun werk uit te voeren. Aspirant-portiers worden gescreend en krijgen een pasje wanneer ze aan het werk mogen. Het afgelopen jaar zijn vijf passen van portiers ingetrokken en zijn er acht waarschuwingen met een proeftijd van één jaar uitgedeeld. Totaal zijn er momenteel 152 portierspasjes in omloop.

Reageer op dit artikel