nieuws

Politie controleert portiers

Horeca

Zijn portiers in Amsterdam normaal gesproken degenen die disco- en cafébezoekers doorlichten, afgelopen weekeinde waren zij zelf het doelwit van een controle. De politie ging dertig discotheken en cafés in de Amsterdamse binnenstad langs om de portiers te controleren.

Politie controleert portiers

De agenten bekeken of hun papieren in orde waren en of ze aan de kledingeisen voldeden. Twee horecagelegenheden hadden geen vergunning om een bewaker bij de deur neer te zetten. Bij vier discotheken en cafés konden de portiers geen portierspas laten zien en van één portier was de pas verlopen.

Een paar andere portiers kregen een standje omdat ze niet direct hun papieren lieten zien of het niet zo nauw namen met de kledingeisen. Fors gebouwd zijn en een zwart pak dragen is niet genoeg, aldus een woordvoerster van de politie maandag. ‘Door het dragen van een speldje moet te herkennen zijn dat ze voor een beveiligingsbedrijf werken.’

Het is de eerste grootschalige portiercontrole in Amsterdam dit jaar. In het nieuwe jaar zal de politie intensiever portiers van horecagelegenheden rond het Leidseplein en het Spui onder de loep nemen. Meer grootschalige acties liggen volgens de politie in het verschiet.

Reageer op dit artikel