nieuws

Politieke beroering over plan Van der Most

Horeca

De plannen van Hennie van der Most om in Dronten een groenvoerdrogerij om te bouwen tot een kinderparadijs, heeft voor grote opschudding gezorgd in de lokale politiek. Vooral burgemeester Aat de Jonge, die de plannen van Van der Most enthousiast omarmde, lag behoorlijk onder vuur.

Politieke beroering over plan Van der Most

De Jonge stak bij Omroep Flevoland zijn bezieling voor Van der Most’s plan niet onder stoelen of banken. Hij zou daarbij de indruk hebben gewekt dat er voor Hennie van der Most een snelle procedure mogelijk was om de leegstaande groenvoerdrogerij om te bouwen tot kinderparadijs.

‘Beetje dom’

In een interpellatiedebat over de kwestie werd duidelijk dat de burgemeester een ‘beetje dom’ en een ‘beetje naïef’ is geweest om allerlei uitspraken te doen op de regionale tv-zender. De Jonge verweerde zich dat hij niet had verwacht dat in het tv-programma zou worden gesproken over de plannen van Van der Most.

Angst voor overlast

De actuele stand van zaken is dat wethouder Koning in april met Van der Most en zijn architect om de tafel zit. Kort daarop neemt de wethouder contact op met de buren van de groenvoerdrogerij. Die vrezen voor overlast, wanneer Van der Most daadwerkelijk een kinderparadijs maakt van het leegstaande complex.

Zie ook:

Van der Most wil nieuw park

Reageer op dit artikel