nieuws

Pompstations in de rij voor alcoholverkoop

Horeca

Pompstations staan in de rij om bier en wijn te gaan verkopen. In eerste instantie zouden er vijf meedoen om een proefproces uit te lokken, maar branchevereniging Beta heeft inmiddels dertienhonderd aanmeldingen.

Pompstations in de rij voor alcoholverkoop

Dat meldt De Telegraaf. Ewout Klok, voorzitter van de branchevereniging van pomphouders, wordt overspoeld met aanmeldingen door tankstations met een landelijke dekking en gevestigd langs snelwegen. Zij gaan vanaf medio november allemaal wijn en bier verkopen.

Eventuele boetes die worden uitgedeeld door de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit, komen volgens Klok voor rekening van de pomphouder zelf. De voorzitter stelt in het artikel dat de tankstationeigenaren zich niet langer willen laten ringeloren door de overheid. ‘Die strijd duurt al ruim elf jaar’, aldus Klok.

Reageer op dit artikel