nieuws

Portiers Drie Gezusters verdacht van geweld

Horeca

De politie van Groningen is een onderzoek gestart naar molestatie van twee gasten van horecabedrijf De Drie Gezusters in Groningen. De twee zouden door portiers op extreem gewelddadige wijze zijn afgetuigd. Dat zegt een ooggetuige van de harde knokpartij.

Portiers Drie Gezusters verdacht van geweld

Het incident deed zich voor in de Draaibar, een bar van het horecabedrijf aan de Grote Markt in het centrum van de stad. Bedrijfsleider Martin Talens van De Drie Gezusters gelooft niets van het verhaal. Ook is niet bekend of de slachtoffers aangifte hebben gedaan. De politie is nog op zoek naar getuigen.

‘Een zeer gespierde, kale man was iemand aan het afrossen’, begint ooggetuige Arend Jager zijn verhaal in het Dagblad van het Noorden. ‘Zijn vuist ging meerdere malen op en neer en zijn ogen schoten vuur. De man sloeg in op een jongen met blonde dreadlocks. Ik kon goed zien dat de kale gespierde man bij de security hoorde. Hij had het hoofd van zijn tegenstander geklemd onder zijn arm en sleurde hem het halletje door, schijnbaar op weg naar de uitgang.’

De ooggetuige vervolgt: ‘Maar hij stopte even, duwde de jongen met dreadlocks tegen de muur en gaf hem nog even een beuk in zijn gezicht. Een andere, donkere portier, ging ook hardhandig met zijn slachtoffer om. Ook hier werd duidelijk geen verzet geboden. Hij zat op de grond met zijn bebloede gezicht en was uitgeput. De kale portier keek naar rechts en, tot ieders verbazing, schopte hij het slachtoffer van zijn collega vol in het gezicht.’

Talens doet het verhaal van Jager af als nonsens. ‘We hebben het portierswerk uitbesteed aan portiersbedrijf Prohost. Dat zijn professionele jongens. Ik heb ook niks over deze vechtpartij gehoord van andere gasten. ‘

Reageer op dit artikel