nieuws

Premie voor horecaleerlingen

Horeca

De Belgische regering wil het horecaonderwijs stimuleren met een financiële injectie van 1,25 miljoen euro. Het geld moet ervoor zorgen dat Belgische horecazaken makkelijker aan kwalitatief goed personeel komen.

Premie voor horecaleerlingen

Dat meldt de Belgische nieuwszender VRT. Veel hotels, restaurants en cafés hebben het moeilijk om geschoold personeel te vinden. De 1,25 miljoen euro die de Vlaamse regering beschikbaar stelt, betekent dat leerlingen van enkele horecaopleidingen een premie van 235 euro tegemoet kunnen zien.

Het bedrag kunnen de leerlingen gebruiken voor de aanschaf van studiemateriaal. ‘De keuze voor een horecaopleiding is dikwijls moeilijk, omdat die zo duur is’, aldus minister Frank Vandenbroucke van Onderwijs. Ook wil de regering het aantal kwaliteitsvolle stageplaatsen in de horeca verhogen.

Reageer op dit artikel