nieuws

Presentatie ‘eigen’ fritesapparatuur

Horeca

Zo brengt het bedrijf onder eigen logo een frituurcomputer en het RoFry-frituursysteem op de markt. Bovendien wil de fritesfabrikant in vijf jaar tijd 250 fritesautomaten in Nederland neerzetten.

Om haar vertegenwoordigers voor te bereiden op de verkoop van de apparatuur hield McCain een voorlichtingsdag bij Jaski Automaten in Barneveld. Jaski is de importeur van de fritesautomaat die exclusief voor McCain bestemd is. De automaat produceert zonder gebruik van frituurvet in 45 seconden een beker versgebakken frites.

De totale ontwikkelingskosten van de automaat bedragen 16 miljoen dollar. McCain wil de komende vijf jaar 5000 van deze automaten in Europa plaatsen, waarvan 250 in Nederland. Volgens Marcel Veeneman van McCain is de automaat bestemd voor plaatsen met veel publiek waar het niet lonend is een uitgiftepunt met personeel te hebben. ‘Wij denken aan scholen, bioscopen tuincentra en dergelijke. De automaat moet tot een impulsaankoop leiden en is daardoor geen bedreiging voor de cafetaria. Het is puur additionele omzet’, aldus Veeneman.

Later op de dag kregen de vertegenwoordigers voorlichting over de Fricom frituurcomputer van Sitex die onder de naam van de fritesabrikant wordt geleverd. De computer begrenst de temperatuur van het vet binnen nauwere marges dan conventionele thermostaten. ‘Daardoor gaat het vet langer mee en wordt de frites beter gebakken’, zo vertelde K. Sah namens Sitex. De computer is op vrijwel alle bestaande gasgestookte en elektrische bakwanden te installeren. De aanschafkosten per pan zouden binnen 8- 18 maanden zijn terug te verdienen door de besparingen op vet en energie. Marcel Veeneman verklaarde namens McCain dat het op de markt brengen van de computer ‘een onderdeel is van ons rendementsprogramma voor de cafetaria.’

De vertegenwoordigers kregen bovendien een presentatie van de RoFry. In het apparaat worden middels een hetelucht-convectie systeem de frites zonder vet gebakken. Het apparaat is ook geschikt om diverse soorten snacks in te bereiden. De RoFry herkent zelf bakvolumes en de de begintemperatuur van het product en past de bereidingstijd hier op aan. De RoFry is bovendien geschikt om te gebruiken op plaatsen waar niet mag worden gefrituurd. Voor de uiteindelijke levering en installatie draagt importeur Agimex in Vught de verantwoording.

Reageer op dit artikel