nieuws

‘Prijs fotocamera’s gaat fors omhoog

Horeca

BRUSSEL – De kans is heel groot dat digitale fotocamera’s 5 procent in prijs stijgen, omdat ze steeds meer gaan lijken op filmcamera’s. De Europese Unie beslist komende zomer over een importheffing.

‘Prijs fotocamera’s gaat fors omhoog

Het overgrote deel van de fotocamera’s dat in Europa wordt verkocht, komt van buiten Europa. Bedrijven als Nikon, Canon en Sony leveren momenteel 85 procent van de digitale camera’s in de wereld. Deze camera’s mogen de Europese Unie nu zonder enige heffing binnen. Maar een fototoestel lijkt in functie steeds meer op een camcorder, waarvoor een 5 procent-invoertarief geldt.

Ongerust
De Europese Commissie overlegt momenteel met het betrokken bedrijfsleven, aldus een vertegenwoordiger. De dreigende prijsverhoging maakt vooral Japanse fabrikanten ongerust, aldus hun branchevereniging deze week.

In 2006 stuurde Japanse bedrijven voor 5,1 miljard dollar aan digitale camera’s naar Europa.

Reageer op dit artikel