nieuws

Prijs kaviaar gaat omhoog

Horeca

Vier belangrijke producenten van kaviaar hebben besloten minder te exporteren. Het gevolg daarvan zal zijn dat de prijs van deze toch al dure lekkernij hoogstwaarschijnlijk omhoog gaat. De maximum hoeveelheid kaviaar die dit jaar bestemd is voor de export wordt teruggebracht naar 113.554 kilo. Dat was eerst 146.210 kilo, zo meldt de BBC op haar website.

Het besluit is genomen door Rusland, Irak, Kazachstan en Azerbeidzjan. Deze landen liggen aan de Kaspische Zee, waar 90 procent van de kaviaar vandaan komt. Kaviaar (kuit) is de massa onbevruchte eieren van de steur. Door overbevissing en milieuverontreiniging is de stand van deze vis achteruit gegaan. De exportquota worden altijd voor de kerst vastgesteld. In die periode gaan de verkopen flink omhoog.

Reageer op dit artikel