nieuws

Prijsoorlog wokrestaurants op komst

Horeca

De kans dat de prijzenoorlog van supermarkten definitief overslaat naar wokrestaurants in ons land is niet ondenkbaar. Reden is de explosieve groei van wokrestaurants in ons land. De eerste tekenen van een prijsoorlog spelen zich al af onder de populaire wokformules.

Prijsoorlog wokrestaurants op komst

Dat zegt eigenaar Qin Gou Zhao van restaurant Wok of Fame in Dordrecht in De Volkskrant. ‘Wokrestaurants zijn kindvriendelijk. De klant mag zelf zijn eten samenstellen dat wij voor ze wokken. We zijn goedkoper dan traditionele restaurants. Voor een vast bedrag mag de klant onbeperkt bij ons eten.’ Er is volgens Zhao zelfs een prijsoorlog tussen de restaurants uitgebroken, waardoor ze steeds goedkoper worden.

De uitspraak van Zhao komt als reactie op het alarmerende bericht van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) over een groot tekort aan Chinese koks in ons land. Als er niet snel een eind komt aan de krapte op de arbeidsmarkt voorziet KHN een golf aan faillissementen onder Chinese restaurants. De circa 2500 gespecialiseerde Chinees-Indiische restaurants hebben 4000 koks nodig.

Reageer op dit artikel