nieuws

Prins dient schadeclaim in

Horeca

Eigenaar Izak-Jan Rusticus (foto) van café De Prins in Leeuwarden heeft een schadeclaim ingediend bij verzekeraar Achmea wegens inkomstenderving.

Prins dient schadeclaim in

Café De Prins is vlakbij de splinternieuwe Achmea-kantoortoren in Leeuwarden gevestigd. De toren is met 114,5 meter het hoogste gebouw van Noord-Nederland. De bouw begon in 1999 en moet binnenkort gereed zijn. Door de stormachtige wind viel er eind december plotseling een ruim 100 kilo zware granieten torengevelplaat vanaf 66 meter hoogte op straat. Schade en ongelukken bleven wonderwel uit. Twee andere gevelplaten braken gedeeltelijk los, maar vielen niet.

Uit voorzorg besloot de politie de directe omgeving van de Achmea-toren in de namiddag af te sluiten. Hierdoor was café De Prins niet meer bereikbaar. Rusticus: ‘Om 18.30 uur van de 28e december vroeg de politie me om het café te sluiten. Pas de volgende dag om 14.00 mocht ik weer open. Door dit hele gebeuren ben ik veel inkomsten misgelopen. De vrijdag voor oud en nieuw is een van de meest lucratieve en gezelligste dagen van het jaar. Het café zit dan stampvol en we werken met veel extra personeel. Via mijn verzekeringsmaatschappij heb ik nu een schadeclaim ingediend bij Achmea.

Reageer op dit artikel