nieuws

Rabobank stapt in biologische bierbrouwerij

Horeca

Rabobank heeft met het Rabo Innovatiekapitaalfonds BV (RIF) een minderheidsbelang verworven in de Utrechtse biologische bierbrouwerij De Leckere BV. De brouwer richt zich volledig op het op milieuvriendelijke wijze bouwen van bier.

Rabobank stapt in biologische bierbrouwerij

Dat meldt Het Slijtersvakblad. De directie van De Leckere zegt blij te zijn met de RIF. ‘Het instappen van RIF is niet alleen van belang voor de autonome groei van De Leckere. Hun steun is ook van groot belang bij acquisities. Wij zijn dan ook zeer verheugd met onze nieuwe aandeelhouder’, aldus een directielid in de nieuwsbrief van Het Slijtersvakblad.

De Leckere BV produceert zes verschillende bieren, te weten: een witbier, een amberbier, een blond, een dubbel, een tripel en het onlangs geïntroduceerde blondbier het ‘B’tje’. RIF is een fonds onder beheer van Rabo Participaties en heeft als doel het verstrekken van risicodragend vermogen aan bedrijven die innovatieve projecten op het gebied van duurzaamheid in de markt zetten.

Reageer op dit artikel