nieuws

Rechter geeft Hennie van der Most gelijk

Horeca

De gemeente Assen heeft de WOZ-waarde van sport- en evenementencomplex DeSmelt veel te hoog geschat. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door horeca ondernemer Hennie van der Most, voormalig exploitant van het complex.

Rechter geeft Hennie van der Most gelijk

Volgens de rechter heeft de gemeente Assen niet kunnen bewijzen waarom de WOZ-waarde op 13,3 miljoen euro uitkwam (waardepeildatum 1 januari 2003).

Assen verwees onder meer naar het rendabele Preston Palace in Almelo van Van der Most als vergelijkingsmateriaal. De rechter vindt het echter aannemelijk dat DeSmelt zonder hotel niet rendabel te exploiteren is.

De WOZ-waarde van DeSmelt is volgens de rechter dan ook ‘slechts’ 2,1 miljoen, een bedrag gebaseerd op de verkoopwaarde van de grond.

Geld eisen

De uitspraak heeft geen consequenties omdat Van der Most en de gemeente Assen eerder al overeenkwamen dat ze op geen enkele manier meer geld van elkaar konden eisen.

Van der Most en de gemeente Assen steggelden maandenlang over de aankoop van het complex, maar ze kwamen er niet uit. Jan Smit, een zakenvriend van Van der Most, onderhandelde daarna wel succesvol met de gemeente en nam het complex voor 3,8 miljoen euro over.

Reageer op dit artikel