nieuws

Regeldruk moet omlaag

Horeca

HILVERSUM – De regeldruk voor ondernemers gaat verder omlaag. Dat beloofde staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk gisteren nog eens op het congres Retailing in 2020, georganiseerd door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Regeldruk moet omlaag

‘De irritatie van retailers staat centraal in ons handelen’, zei Heemskerk. ‘We zullen gerichter met de ondernemers gaan samenwerken. De overheid moet daarbij niet hinderen, maar helpen. Onze doelstelling, het sterk terugdringen van de administratieve lasten aan het eind van dit jaar, zullen we zeker halen.’

Retail in 2020
Heemskerk wierp op verzoek van cabaretiers Lebbis en Jansen, die tekenden voor de presentatie, een blik op het jaar 2020. ‘Ook in 2020 zullen we nog regels hebben en een discussie over het handhaven daarvan. Want het zou niet eerlijk zijn als je buurman de deur ’s avonds wel open mag houden en jij niet.’

Mythologische draak
Ronald Kahn, eigenaar van Coolcat, verwoordde de stem van de detaillist en haalde flink uit naar de overheid. ‘Regelgeving in Nederland is een myhthologische draak’, zei hij. ‘Je snijdt er één kop af en er komen negen koppen bij. De overheid bemoeit zich met veel te veel dingen waar ze geen verstand van heeft.’

Reageer op dit artikel