nieuws

Regen krijgt Bavaria City Racing niet klein

Horeca

Stortregens en noodweer, maar de duizenden bezoekers genoten van al het motorisch geweld in de Rotterdamse binnenstad. De organisatie van het Bavaria City Racing-evenement moest noodgedwongen het programma aanpassen en de topsnelheden lagen iets lager dan gepland, maar het mocht de pret van de autoliefhebbers niet drukken. Zowel Evenementenservice – het bedrijf dat het parcours bouwde en afzette – als Neptunus dat verantwoordelijk was voor de VIP-accommodatie kijken tevreden terug.

Regen krijgt Bavaria City Racing niet klein

Evenementenservice bouwde het hele circuit in drie dagen tijd en was daarnaast verantwoordelijk voor alle verkeersstromen die het afsluiten van de binnenstad met zich meebracht.

Neptunus bouwde het VIP-dorp en de hospitality-units. Daar konden de genodigden schuilen voor de regen.

Dat konden premier Balkenende en burgemeester Opstelten niet. Zij openden het racecircuit door de havenstad in een oude open oldtimer. Net na vertrek werden ze overvallen door de stortregens, maar net als het publiek bleven de twee bewindslieden onverschrokken enthousiast zwaaien. Een goede samenvatting van de dag, want ondanks het slechte weer, was de sfeer en stemming rond het circuit perfect.

Collega Esther Scholten maakte enkele foto’s:

Reageer op dit artikel