nieuws

Reisbranche begint Bali-offensief

Horeca

Twee weken na de bomaanslagen op Bali begint de reisbranche een offensief om reizigers naar het Indonesische eilandparadijs te lokken. Zo biedt luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines vanaf vrijdag een week lang retourtjes Bali aan voor 398 euro. Het hotel moet dan nog wel ter plaatse worden geboekt.

Marktleider TUI volgt volgens een woordvoerster dit weekeinde met een aanbieding van 499 euro. Bij dit bedrag zijn vlucht en hotel inbegrepen. De grote concurrenten OAD en Thomas Cook zien nog geen reden voor een offensief.

Bij de bomaanslagen op Bali kwamen ruim twintig mensen om het leven. Doelwit van de aanslagen was de horeca. In een restaurant blies een zelfmoordenaar zich op en in twee strandtenten in de badplaats Jambara ontplofte bommen. In oktober 2002 was Bali ook al het doelwit van aanslagen. Toen kwamen 202 mensen om bij een bomaanslag in Kuta.

Reageer op dit artikel