nieuws

Reisorganisatie PATA start noodfonds

Horeca

De Pacific Asian Travel Associatoin (PATA) heeft een fonds in het leven geroepen voor de slachtoffers van de tsunami van afgelopen weekend. Met het geld uit het Tsunami Recovery Fund stelt de PATA geld beschikbaar voor de herbouw van vernielde bezittingen van PATA-leden in de getroffen gebieden in Zuid-Azië.

De fondsbeheerders vragen PATA-leden, regeringen, toeristenorganisaties, reisondernemers en individuele reizigers geld te storten. De gelden zullen direct worden ingezet voor vakkundige herbouw van gebouwen van mensen die leven van het toerisme. ‘We willen leven en hoop herstellen in de getroffen gebieden’, aldus voorzitter David Paulon van de PATA Foundation.

Naast het initiatief van PATA is ook Asia Miles, de Aziatische tegenhanger van de bij ons bekende Air Miles, een actie gestart. Asia Miles roept houders van Asia Miles-punten op een flink aantal van hun punten te doneren voor het goede doel. Met de punten zetten de initiatiefnemers vliegtuigen in om noodgoederen te leveren en gestrande toeristen te evacueren.

Reageer op dit artikel