nieuws

Restaurant Boreas wint Zilveren Champignon 2004

Horeca

Jens Vergouwen en Angelo Autiero van restaurant Boreas uit Heeze zijn de winnaars van de kookwedstrijd De Zilveren Champignon. Het culinaire duo presteerde gisteren top tijdens de wedstrijd, gehouden op Horeca Vakbeurs Brabant in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch.

Restaurant Boreas wint Zilveren Champignon 2004

Autiero, sous chef bij het met één Michelinster getooide Boreas, toonden zijn kwaliteit als in de keuken. Sommelier Jens Vergouwen vulde hem succesvol aan. De wedstrijd om de Zilveren Champignon vond voor de 20ste maal plaats. Bij de toonaangevende wedstrijd gaat het om vakmanschap, talent, stressbestendigheid en originaliteit.

Op het winnende menu van Boreas stond onder andere een briochebroodje met Heezer geitenkaas, tarbot met mint en anijschampignon. En als dessert onder andere een warme chocolademousse.

Eerdere winnaars van de Zilveren Champignon waren onder meer Mart Schep (2003) van de Bourgondiër in Vlissingen, Toin Smulders (1996 en 2000) van De Beukenhorst in Winterswijk en Rudolph van Veen (1999), tegenwoordig tv-kok bij Life & Cooking.

Meer over de vakbeurs leest u in de Misset Horeca van 5 november.

Reageer op dit artikel